- Hvor mennesker mødes om livets og hverdagens sundhed
DET LEVENDE KØKKEN I LØVSANGERVEJ 2 I 3751 ØSTERMARIE I +(45) 2046 3164

GRØNNE PROTEINER - VIGTIGT FOR FREMTIDEN
Vi brænder for at vise vej og inspirere - kom og vær med!
Som i alt andet vi foretager os i Det Levende Køkken, så har vi hjertet først, vi sætter en ære i at kalde til samling for både store og små, og når vi gør det, har vi undersøgt, fordybet os, indhentet fakta og tænkt ud af boksen.
Sådan har det også været med De Grønne Proteiner, der er blevet en hjertesag, som viser sig at have grobund i fakta, der kan skabe bedre sundhed for både mennesker og vores skønne klode. Da vi tilbage i 2022 satte retning mod de grønne proteiner, var der ikke mange omkring os, der delte samme interesse, men som med alt andet vi gør, så fortsatte vi, for vi vidste, at vi havde fat i noget stort.
Mange kurser, oplæg, messer, foredrag og timer af undervisning senere - og et kærligt skub fra Plantefonden - kan vi se, at her er en vigtig brik i både det personlige og globale klimaaftryk.
Vi er så stole af at kunne sige, at vi har samarbejdet med nogle af de største organisationer og firmaer, men mest af alt er vi stolte af at fortælle, at vi har holdt kurser og inspireret så mange familier, børn og unge - til at få de grønne proteiner ind i hverdagen.
Vi er stolte af at kunne sige, at vi har arbejdet med, og holdt kurser for:
Voksne på 60+holdet
Mandehørmerholdet
Ungdomsholdet
Socialpædagogerne
FGU - Forberedende Grunduddannelse Bornholm
STU-Særligt tilrettelagt undervisning Bornholm
Skolelærere
Varmedrengene fra Beof
Erhvervsklassen
Seniornet Bornholm
Bornholms Hospitals direktion
Vandreholdet fra Kvickly Rønne
Landbrugets Seniornet
BRKs regnskabsafdeling
Gigtforeningen
Osteoporoseforeningen
Food Bornholm
Lindehuset & Midtpunktet – socialpsykiatrisk aktivitets & samværstilbud
Bornholms Revision
Ernæringsassistenterne på Campus
P4 Bornholm-redaktionen

Ord fra en af vores samarbejdspartnere.
Jeg startede med at arrangere et socialt arrangement i Det Levende Køkken for Administrationen på Bornholms Hospital med linser, ærter og bønner for øje produceret af de bornholmske landmænd.
Altså udelukkende plantebaseret mad som smager fantastisk, hvor man i fællesskab arbejder to og to og tilbereder og smager på samlet 8 retter sådan en aften fra kl. 17,00-20,00.
Efter det første kursus fik flere smag for det, så jeg planlagde endnu et hold, hvor ægtefæller/ledsagere kunne komme med, så ’man’ kunne få det ind under huden, når begge er i køkkenet samtidigt.
Det er blevet så stor en succes, at vi til november/2025 skal afsted for 3. gang med ægtefæller/ledsagere, hvor der er flere gengangere, men nye kommer også til og bliver positivt inspireret.
Det er nye retter hver gang, og man får opskrifterne med hjem.
Samtidig kan man købe de linser, ærter og bønner, som er blevet brugt til retterne, så der er ingen undskyldning for ikke at lave en kødløs middag efterfølgende.
Det er bare om at komme i gang – det er virkelig værd at prøve!
Mvh Tina Munch-Kure
Direktionssekretær
Bornholms Hospital
Vores kurser
Vi bliver ved med at udvikle os, så du må ikke tøve med at række ud, hvis du ønsker et specifikt kursus, eller vil tilmelde dig et af dem, vi allerede tilbyder.
Vi har tilbyder også spændende foredrag med nogle af vores samarbejdspartnere, samt dage hvor vi fordyber os i specifikke emner.
Du kan læse lidt om vores kursus HER
En gang imellem laver vi åbne kurser, hvor man kan tilmelde enkeltpersoner – se mere herom + datoer på vores Facebookside: Det Levende Køkken
Vi bliver så glad når du rækker ud og deler dine tanker og ønsker med os!









Det siger vores deltagere
1
JEPPE DELHI, SKOLEKONSULENT GENTOFTE RÅDHUS
Vi deltog i et kursus en halv dag på et inspirerende madlavningskursus hos Det levende køkken. Introduktionen til bæredygtig madlavning i forhold storproduktion gav os gode fælles erfaringer. Dagens samarbejde og smagsprøver skabte begejstring og gav et stærkt afsæt til fortsatte samtaler om, hvordan vi kan styrke fokus på endnu flere bæredygtige alternativer i vores daglige madlavning.
2
HANS OTTO MUNCH JØRGENSEN, MANDEHØRMERHOLDET
Jeg har altid lavet mad, men jeg må sige, at min viden om grøntsager og sundhed har udvidet sig meget siden jeg begyndte på mandhørmerholdet. Det er min kone rigtig glad for.
